Massamancurry är en Thailändsk version av en maträtt som ursprungligen var persisk. I det här recepted använder vi oss av färdiggjord massaman kryddpasta som går att köpa i välsorterade Thai-butiker online och offline
3 citrongräs, finskivade 5 cm ingefära, skalad och skivad 5 cm galangal, skalad och skivad (kan uteslutas och ersättas med mer ingefära) 9 klyftor thaivitlök, skalade eller 3 vanliga ev 2 korianderrötter 3-10 thaichili, torkade och antal beroende på önskad styrka 10 kardemummakapslar, gröna 10 cm kanelstång 0,5 msk gurkmeja 0,5 tsk muskot, mald 2,5 msk korianderfrö 2 tsk malen spiskummin 1 dl jordnötter, saltade 2 msk vatten 3 msk neutral rapsolja
Dags för lite thai på burk igen och idag blev det test av Mrs Cheng´s Thai MassamanCurry. Vi använde en hel fläskfilé och jag la även till en burk bambuskott och en extra burk kokosmjölk för att få lite mer sås och mindre hett
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 - 2 msk röd curry pasta
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Kvällens måltid blev kyckling curry. Jag fick inspriration från en sida på nätet, Thailandsfakta, dock hade jag ingen röd currypasta hemma så jag körde med vanlig curry på burk
Jag har tidigare provat grytbasen Paneng med grön curry, också jättegott. 4 rejäla portioner3 kycklingfiléer, skivade i tunna bitarTvå burkar MRS CHENG'S grytbas MassamanCurry1 burk minimajskolvar, delade på längden1 stor burk hela champinjoner, stora delade på mitten (eller färska)1 röd paprika i strimlor1 grön paprika i strimlor1 strimlad purjolök1 stor morot i strimlorNeutral olja, t
12 msk panang curry. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl
Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indisk curry. Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.