Lägg i hönsbuljongtärningarnaochphiladelphiaosten. Rör om tills osten smält. Serverasoppan med bröd. morötter, rivna (ca 4 st). 1purjolök, fint strimlad. 1vatten. 1hönsbuljongtärningar. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 1svartpeppar, nymalen. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Även om pajer är väldigt godaattäta så tycker jagatt det är sjukt tråkigtoch jobbigt attfodrapajformen med degen men när det väl är klart är det bara roligt (brukadeleja ut det arbetet på Oskar förut men den här gången slapphan eftersom hanhadehand om Felicia istället)
En enkel och fräsch röra/sallad som jag åt med ett gott surdegsbröd med frukt ochvalnöttertill. Köpte tidningen MåBrastrax före jul och med den följde en bilaga med UlrikaDavidssonskickstartsrecept
Riktigt mättande med mycket energi ochsnabbtlagattilllunch eller mellis. Croque Madame är makantill Croque Monsieur, varm ost- ochskinkmacka, med stekt ägg ovanpå
Men de gånger jag äter ensamoch i minalunchlådortillskolanharjagvaltraw. Det har inte blivit enbartraw, jaglagar ju vanligmattillövrigafamiljenoch äter av den också
Är inte det ett rätt tråkigtvalav efterrätt till årets storamiddagsbjudning, när man skulle kunnalyxa med läckerheter som dennasaffransmousse (eller dennapannacotta där man också kantillsättasaffranochgarnera med tinadesockrade hjortron istället för hallon), en hjortronparfait, en semifreddo med dadlarochtorkade fikon, eller superenkelt tillreddaglöggkokta päron med nougatgrädde
Då finns ju tiden för attbulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen ochsåklartplaneradagensaktiviteter, sådantmanbarahar tid med då och då på helgernaannars
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.