Sikta mjöl på ett bakplåtspapper. Koka upp vatten, olja, salt och socker i en kastrull. Ta kastrullen från spisen, tillsätt mjölet och rör kraftigt med träslev
1,5 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı instant kuru maya1 yemek kaşığı toz şeker1 çimdik tuz1,5 yemek kaşığı sıvı yağ2 tepeli dolusu yemek kaşığı mısır nişastası2 su bardağı un1 çay kaşığı vanilin1 çay kaşığı kabartma tozu. 2 tepeli dolusu yemek kaşığı mısır nişastası
Äppelmos sockerfritt och fantastiskt gott. Äppelmos sockerfritt. Äppelmos är supergott till frukost på havregrynsgröten, gott till desserter och idealiskt att använda för att få saftiga och goda bakverk (som ingrediens istället för t ex kokosolja eller annat fett)
Men medvetenheten ökar, vi har fler bra butiker som säljer ekologisk, traditionell mat i vår närhet, den bästa är Mezza Gurme i Saray, på Yunus Emre Caddesi 26
Eftersom det varit en del uppmärksamhet kring Märit Hults hundraårsdag plockade jag fram Hirams kokbok, nionde upplagan från 1965, för att återknyta bekantskapen med en av mina första inspiratörer och ledsagare i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.