Blanda gräddfil med dill och gräslök. Garnera ev med hackad rödlök vid servering. Skölj sillen i kallt vatten, torka den och skär den i bitar, ca 2 cm stora
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensen med fingret
Påsken på väg och den årliga påsksillen måste ju bara läggas in. Det spännande med att prova nytt, är att man inte vet hur slutresultatet blir, men jag testar och provar, så får vi helt enkelt se
Låt koka upp tillsammans med peppar, ingefära, gurkmeja och det strimlade citronskalet. Påsksill. Varva sillbitar och lökstrimlor i en bunke eller glasburk med lock
Rulla ihop den med skinnsidan utåt och lägg dem tätt intill varandra i en vid gryta. Slå försiktigt av vattnet och lägg därefter strömmingsrullarna i en glasburk, varvade med den krossade pepparn
Jamen, då fortsätter vi väl i rask takt med ytterligare lite påskmatsinspiration. Här har vi i matjessill istället och det blev en riktigt trevlig komposition ihop med dill, kapris, chilisås och svartvinbärsgelé
Garnera som du vill, gärna med färska örter. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Det blir en ganska enkel historia i ugn med färskost, örter och massa grädde. Innan det är dags för svampplockning ska vi hinna med ännu en maskeradkräftskiva
Som tur är är sambon ledig i mellandagarna så han har tid att fixa med detta. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja
Strö över färska örter tillsammans med riven ost. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dom lite lätt med hjälp av baksidan på en slev så de krossas en aning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.