Ingredienser Portioner. 6 250 g steklök 2 morötter 1 kyckling (à ca 2 kg) salt och peppar 250 g champinjoner 1 kruka timjan 4 dl äppelcider 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) Sås 2 dl crème fraiche 2 tsk majsstärkelse (Maizena) salt och peppar Till servering ev potatismos pepparrot Lägg till i inköpslistan
Om man vill kan man dekorera med små påskkycklingar eller ägg. En smakrik tårta som räcker till många. Det behövs inte så stora bitar eftersom den är komprimerad med härliga smaker
Påskkyckling säger originalreceptet men jag har gjort min egen variant med quornfiléer istället. Allt som tillagas i lergryta blir riktigt gott och detta är inget undantag alls
I år blir det inte lika mycket Påsk pyssel i mitt kök som det brukar vara. Men lite har det redan hunnit bli och lite mer ska jag se till att hinna med
Påsken närmar sig med stormsteg och förutom den goda maten och påskägg fyllda med godsaker, så är väl ändå påskpysslet något som är riktigt trevligt att se fram emot
God morgon på er. Vaknade till ljudet av regn i dag och blev glad över utsikten att luften kanske skulle lätta lite här hemma om det regnar och blir svalare ute, men nu skiner solen igen så får se … Hur som helst så steg jag upp och fixade en pastellgul smoothie till frukost
Påskkycklingar. Gör påskkycklingar med små bitar av gojibär som näbb och kakaonibs som ögon. Bästa Anna Hult har tagit bilderna till boken ”Mitt nya Raw food kök” och hon har fångat sötnoskycklingarnas bästa sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.