Påhittebröd - efter skafferispaning
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 1 liter blandade
  • 2/3 rågmjöl och
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl klippt råg
  • 1 dl solroskärnor
  • 1-2 tsk valfria brödkryddor
  • 1 dl bär eller
  • 1½ dl rågsurdeg
  • 10 gram
  • 1 dl ljummet vatten
  • 3 tsk salt och kör ytterligare några minuter.Låt degen jäsa till till dubbel storlek.Tippa upp på bakbordet, dela och forma två bröd.Den här degen är ganska fast och kan frijäsas direkt på bakplåtspapper, som sedan dras upp på en förvärmd plåt innan gräddning.Jästid ca 30 - 40 min.Om degen är lösare fungerar det bättre att jäsa i mjölad korg.Jästiden är tills brödet höjt sig över kanten ca 30 minuter.En lösare deg jäser ofta snabbare.Tippa sedan upp bröden på het bakplåt eller direkt på baksten i ugnen.OBS! Brödet ska INTE gräddas i korgen!Grädda i 250 grader i

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.