Lite längre ner länkar jag till andra recept av mina brödpuddingar med vanligt vitt formbröd. Och den andra strödde jag strösocker över och brände av och sedan hade jag en karamellsås från ett annat tillfälle som ringlades på
Så då man har kavlat ut bulldegen är det så lätt bre ut smörfyllningen med en smörkniv. Hade glömt hur gott det luktar i hela huset när man har bakat bullar
Dela den i fyra delar och kavla ut varje del till en rektangel. Pensla sedan med uppvispat ägg och på äppelbullarna klickar du på mandeltosca och på kokosbullarna klickar du på kokostosca
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Häll över lite av mjölkblandningen över jästen och rör om tills det har löst upp sig. Älskar man nutella då måste man baka dessa saftiga och goda bullar
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
En av mina absoluta favoritbullar. Ett tjockt lager av krispig kokos förseglar härligheten. Kavla ut bullarna till runda plattor och lägg upp dem direkt på pappersklädda plåtar
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.