Läser det gör jag en hel del på semester och nu senast så har jag läst boken som ni ser på bilden Det fördolda heter den med Hjort och Rosendfeldt och den va inte så tokig
Broccolisoppa har jag bjudit på tidigare, så det är ingen större nyhet. Det här är en variation på gammalt tema, men den här gången lite mer enligt LCHF-stuk
Nu är jag tillbaka på jobbet igen efter en lång underbar sommar med mina barn (maken har också varit med ibland man han har ju varit tvungen att jobba mycket)
Häll eventuellt på lite vatten och låt koka av. Blanda i ½ av räkorna och lägg resten på toppen. Klicka för att dela till Pinterest (Opens in new window)Dela på Facebook (Opens in new window)Klicka för att dela på Twitter (Opens in new window)Klicka för att dela på Google+ (Opens in new window)Klicka för att dela på Tumblr (Opens in new window)Klicka för att maila detta till en vän (Opens in new window)Klicka för utskrift (Opens in new window) 30 Min
Idag stod det kalops, potatis och rödbetor på vår meny. Då jag använde mig av quornbitar gick maten väldigt snabbt att tillaga, Av en påsepå 300 gram blev det mat till 2 vuxna personer ikväll och en portion över som blir stommen till måndagens planerade pyttipanna. 1 tsk salt för smaksättningen och sedan blev potatisen färdig på 15 minuter. De sista 5 minutrarna fick lite bönor vara med på toppen
Alltså, jag har ju vissa issues med att gå på restaurang. Har vi däremot en femhundring som ligger och skräpar blir det hellre en lyxig middag hemma än en halvdan sådan på en halvdan restaurang
Tänk på att pepparkaksdegen håller läääänge för kryddorna är bevarande. * Smält smöret och häll i sirap i kastrull* Läs upp farinsocker i, rör om* Låt kallna* Rör i två ägg* Lös upp bikarbonaten i lite kallt vatten och häll i* Rör i 16 dl mjöl snabbt (använd degkroken på elvispen)* Rulla till en rulle och lägg in i kylen* Baka ut när du har tid* Mjöla bakbordet ordentligt (1 dl mjöl)* Tryck ut degen och kavla sedan försiktigt till önskad tjocklek* Låt barnen skära med trubbig kniv, till bokstaven i deras namn, gubbar, monster etc. * Justera de kakor som du vill ha snygga när de precis kommit ut från ugnen, då kan man skära i kanten* Grädda 6-8 minuter på 180 grader, vakta hela tiden så att de inte blir för mörkt gräddade
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.