Och så svenskt smör på det. Men om du gillar sardeller och vill ha mer sälta, så lägg på det också. Bjöd mina föräldrar på det här och jag överdriver inte ett dugg när jag säger att de verkligen gillade det
Klicka på smetana och rom och dekorera med dill. Gör så här. Värm mjölken så att den blir fingervarm. Smula jästen i en skål och häll över den ljumma mjölken
Svartvinbärslikör på gång. 2016-09-13, 20. 24. Har slarvat och inte plockat av vinbären förrän nu. Plockade och bestämde mig för att göra likör av bären
Eftersom jag inte har någon press gör jag på enklast möjliga sätt. Det här receptet finns på flera olika bloggar men jag tror att ursprungsreceptet kommer från Gelas hem och trädgård
Idag gör jag ett avsteg från frukostgröten och bjuder i stället på en jättegod bovetecrunch. Och eftersom jag fortfarande inte tycker om kall yoghurt nu i höstmörkret häller jag upp den på kvällen innan så hinner den blir lagom rumsvarm till morgonen
Det är svårt att riktigt ta in allting som händer och vad det kan innebära på sikt med allt som pågår runt Jävligt Gott just nu, men jag försöker göra mitt bästa för att inte tappa fokus eller bränna ut mig
Jag blir som de flesta andra sugen på lättare mat och gärna flera små kalla rätter. Lägg ut skivor av serranoskinka (eller annan lufttorkad) på en plåt
Mitt lilla barnbarn har börjat dagis och då vet man redan i förväg att han kommer åka på alla virus som finns och förrförra veckan var han riktigt dålig med ögoninflammation och förkylning som han smittade ner sin mamma med
Det är svårt att riktigt ta in allting som händer och vad det kan innebära på sikt med allt som pågår runt Jävligt Gott just nu, men jag försöker göra mitt bästa för att inte tappa fokus eller bränna ut mig
Kanske att julglassen kan bli en ny favorit på dessetbordet. En vaniljglass vispar du snabbt ihop med hjälp av dubbelvispen, sedan är det bara att fylla på med det du tycker är gott och vänta på att den skall frysa
För det vara bara när det vankas födelsedgaskalas man får glass och lemonad på samma gång. Och nu, sådär trettiofem år senare, sitter jag framför datorn och surfar recept och springer på en härlig blogg med recept på glass
Broccolisoppa har jag bjudit på tidigare, så det är ingen större nyhet. Det här är en variation på gammalt tema, men den här gången lite mer enligt LCHF-stuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.