Hacka löken och fräs i smör, låt svampen fräsa med. Nyplockade Karljohansvamp till färsk pasta. Häll på vitt vin och låt koka in till minst hälften, fyll på med grädden och låt puttra ett tag
Det här klassiska långkoket påbörjas med fördel dagen innan servering så att en del av fettet samlas som ett täcke i kylskåpet som sedan är lätt att ta bort
Bryn köttet runt om i smör, dra några varv med pepparkvarnen. Smaka eventuellt av med lite kalvfond. Jag har skrivit det förut och skriver det igen, hösten och vintern är soppornas och grytornas tid
Skär grönsakerna grovtBryn oxsvansen i olja tills de har fått färgLägg i grönsakerna och bryn en stund tilltillsätt även tomatpuren som du brynermed en stundNär allt fått färg så lägger du allt i en storkastrull och fyll upp med vatten tillsdet täcker, koka upp och skumma av
Risotto med Karl Johansvamp har inte det vackraste utseendet. Häll hett vatten över karljohansvampen. Smaken är djup och skogsmullig – med fina toner av svamp och parmesan
Krydda med en nypa salt. Smaka av och krydda ev mer med salt, peppar och tryffel. 1. Lägg svampen i blöt. 2. Koka upp 8 dl buljong och låt den puttra i en kastrull bredvid risotton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.