Toppa med dill och servera med citronklyftor. Lägg upp 12 öppnade ostron på ett fat med is. Klicka på 1 tsk rom och 1 tsk Valio Eila™ laktosfri smetana på varje ostron. 12 st öppnade ostron
Öppna ostronen enligt instruktion, skala och strimla den röda löken. Ostron äts ju oftast traditionellt med antingen en klyfta citron eller schalottenlök i vinäger, inget ont i det men den här kombinationen tycker jag själv är aningen vassare
Zucchinicarpaccio med parmesan, mynta och kapris. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Först ut för året är det enkla men mycket goda och festliga recept på gratinerade ostron. Här har jag beräknat två ostron per person eftersom vi hade en mäktig varmrätt, vill man ha en större portion blir tre per person lagom
Ta upp, öppna och skär loss ostronköttet från skalet. Ostronen. Fräs lök och timjan tillsammans med smör i en kastrull, fräs i någon minut utan att det tar färg
Gratinerade ostron är något av det godaste – och lyxigaste – jag vet. Som tur är tycker mina föräldrar att det är precis lika gott, så vi äter ofta ostron när jag är hemma i Skåne
Jag fick tag på fin torskfilé, tjock som torskrygg men till mindre än halva priset, när jag lämnade butiken hade jag även fått med mig några ostronoch havskräftor
Vi har sedan länge kastat in handduken då det gäller att försöka öppna ostron med vanlig kniv - chansen att man skadar sig är för överhängande - en ostronkniv är väl investerade pengar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.