Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Varva squashmed lök och persilja i en väl rengjord burk. Nu har jag verkligen överflöd av squash och då passar det ju väldigt bra att göra den här goda inläggningen
Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Späd med ölen till en klumpfri smet. Vi gjorde friterade lökringar för någon helg sedan. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera
Stek färsen med. Dela squashen och ta ut kärnhuset. 300g köttfärs1 ask färdig tärnad bacon1 pressad vitlöksklyfta1/2 dl het chilisås1 msk soya1 msk hackad timjanSalt o peppar2 squashRiven smakrik ostGör så här. 2 squash
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.