Ostkaka på Kesomed Mandel, Vanilj och Kardemumma. God som den är istället för omelette till frukost eller i en mindre portion som dessert, med bär och grädde
Servera ostkakan ljummen direkt ur formen med hallonsylt och vispad grädde. Har gjort en liknande ostkaka en gång förut, men det var väldigt många år sen
Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde. 1500 g KESO® cottage cheese ekologisk naturell. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 ägg 2 msk strösocker ½ dl vetemjöl 500 g KESO® cottage cheese ekologisk naturell 3 dl Arla® ekologisk vispgrädde 1 dl hackad mandel 2 hackade bittermandlar 2 dl hjortronsylt 2 dl Arla® ekologisk vispgräddeGör så här Sätt ugnen på 175°
Ostkaka är himla gott, men den "riktiga" småländska ostkakanmed ostlöpe tar sin lilla tid att göra så därför fick det bli en busenkel snabbvariant medkeso, så mumsigt
Ostkaka är något väldigt gubbigt, men också sjukt gott med lite grädde och sylt. Häromkvällen gjorde jag det för första gången, eller ja, en liten “fusk-variant” medkeso istället för ostlöpe
Men, today is the day då jag provat göra falsk ostkaka, medkeso. Falsk ostkaka VS Äkta ostkaka. Jag har provat de flesta ostkakor i butik samt gjort egen med ostlöpe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.