4 900 g fast potatis Räksås 1 burk räkor i lake (à 360 g) 2 dl gräddfil 2 msk chilisås eller ketchup 1 tsk senap salt och peppar 1 gurka Rödspetta 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 400 g rödspätta 2 ägg 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera de paneradespättafiléerna tillsammans med pepparrotspotatis och haricots verts. Vispa ihop med hjälp av en ballongvisp och smaka av med salt och peppar
4 port Detta behöver du 1/2 dl vetemjöl 1 dl ströbröd 2 äggulor salt och peppar 4 stora spättafiléer ca 100 gram smör Blanda ihop mjöl, ströbröd, salt och peppar. 4 stora spättafiléer
Blanda ihop allting, smaka av med en gnutta salt och gurkmeja (för den gula färgen). Paneradspätta. Servera fisken och såsen med kokt potatis eller potatismos samt tillbehör som ärtor eller sallad
Stek på medelstark värme i smör. Servera med kokt potatis och lite grönsallad. 6-8 Spättafileér. Blanda vetemjöl, ströbröd, salt och citronpeppar på ett fat och
Servera de paneradespättafiléerna tillsammans med pepparrotspotatis och haricots verts. Vispa ihop med hjälp av en ballongvisp och smaka av med salt och peppar
Stek i rikligt med smör några minuter på varje sida. Servera med kokt potatis. 1 tallrik med lite vetemjöl. 1 tallrik med ett lättvispat ägg. 1 tallrik med lite ströbröd + salt
Servera gärma med potatismos och. 300 g färsk spättafilé. Stek på 6-7 av 12, d v s medelvärme, i 2-3 minuter på varje sida utan att paneringen bränns (filéerna skall bli gyllenbruna). 300 g färsk spättafilé
1500 g blomkålsbuketter, färska eller frysta. 1salt, pepparSå här gör du 1 Koka blomkålen ätmjuk i saltat vatten och låt rinna av. 2 Fördela grytan/såsen i smorda formar (lättare att diska senare) toppa medblomkål och ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.