Osötatäppelmos är perfekt på gröten, som ingrediens i desserter eller går bra att använda i bakning där det kan ersätta smör/kokosolja helt eller delvis och gör att bakverken blir saftiga utan tillsatt fett
Jag använder, som ni kanske vet vid det här laget, mycket osötatäppelmos i min bakning. Vi hann också med att göra eget äppelmos och det blev riktigt bra
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Vi har ju ett äppelträd på tomten, tyvärr är många äpplen dåliga och bruna inuti, varför vet jag inte men jag lyckades i alla fall få ihop lite härligt god äppelmos
Mitt äppelmos är sockerfritt eller ja, det är inget tillsatt socker i ska jag säga. Rör ut askorbinsyran i lite färdigkokt äppelmos och blanda sedan ner det i resten av moset
Men idag blev dagen då ett superenkelt äppelmos hamnade i magen. Idag när lillan skulle äta mat insåg jag att jag inte hade någon frukt till henne som hon alltid får efter maten
Jag älskar inlagd rödlök men inte allt socker som man använder, så hittade jag ett recept med lime för ett tag sen i en tidning som jag testade idag och det blev perfekt
äpplen, någorlunda jämnstora. 1strösocker. 1citronsyra eller askorbinsyra1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Lägg någorlunda jämnstora äpplen i en långpanna eller i en form som går in i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.