Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilikaochvitlök. Samma gör ni medvitlöken, ta tills ni skäms eller så hoppar ni över den helt om ni inte gillar eller tål den
Nedan får du ett recept på en god laxfilé med soltorkade tomater, basilikaoch fetaost. Idag har jag varit ledig och började dagen med att äta en mysig hotellfrukost med min syster
Kör osten ihop medbasilikablad, smör och pressad vitlök i matberedaren till en mjuk pasta. Det är Mors dag idag och den ska vi fira tillsammans med min svärmor och svärfar
Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Nu tänkte jag bjuda på ett kycklingrecept med smarrig fyllning som jag lagade ikväll
½ smulad fetaost,. Stek biffarna på medelvärme i en blandning av smör och rapsolja. Servera med creme fraiche eller grekisk yoghurt (naturell eller smaksatt med det du gillar) och en fräsch sallad
Kall sås med parmesan, vitlök, citron ochbasilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron ochbasilika (se här)
Fräs lök ochvitlök mjukt i kokosolja. Låt svalna lite och skär i skivor. Kokt blomkål och stuvade champinjoner (fräs skivade färska champinjoner i kokosolja, salta och peppra, tillsätt kokosgrädde och koka ner till en lagom tjock stuvning)
Och det var de sålänge man fyller de med mycket fyllning som jag gjorde. Jag tänkte att om de smakade okej utan kylskåpskyla i några timmar så är de perfekt att ha med som mellanmål
Lägg ut skinkan omlott på plasten och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost ochbasilikablad. Med risk för att bli tjatig så har det varit ännu en härlig dag… sol och värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.