Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. - 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man
Det är faktiskt ganska enkelt att göra en tarte tatin, d. Plommon-Tarte Tatin. v. s. en upp-och-ner-kaka. Traditionellt görs den med äpplen och smördeg i en gjutjärnspanna men denna gången har jag gjort den med plommon
Nyp snabbt ihop alla ingredienserna till degen och låt den sedan vila kallt minst en timme. Smält hälften av smöret tillsammans med 2 dl socker och vatten i en kastrull
A very simple but good gratin made of carrot and onion. Carrot & Onion Gratin. 200 g shredded onions. En väldigt enkel men god gratäng gjord på morot och lök
Tarte tatin är väl en av de mest klassiska av franska desserter, själv är jag sannerligen ingen konditor men jag kan ju ändå bjuda på min egen version av klassikern
Smält smöret i en stekpanna. Rör i sockret och låt det smälta ihop och bli gyllenbrunt. Ta stekpannan från värmen och lägg i halverade tomater, pressad vitlök, balsamvinäger, salt och peppar
Ställ lökarna i kylskåpet någon timme innan ni ska använda dem om ni vill ha en mildare smak. Skiva lökringarna i ungefär 1,5 cm och separera dem en och en och låt dem torka ovanpå en duk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.