Omväxling förnöjer!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fylld kycklingfilé i god sås 2 port 2 stora kycklingfiléer
  • 1½ dl riven parmesanost
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ dl hackad basilika
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • ½ dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Rör samman ost, persilja, basilka, vitlök och olja, salta och peppra.
  • Skär djupa fickor i kycklingfiléerna och fyll med röran. Fäst gärna ihop med tandpetare.
  • Stek filéerna så båda sidor får en fin stekyta, ca 3 minuter per sida.
  •  
  • Ta upp köttet och lägg åt sidan under tiden som du gör sås
  • Sås
  • skivade champinjoner efter eget behag, vi hade en stor burk
  • 2 schalottenlökar, fint hackade
  • 2 vitlöksklyftor 2 dl grädde
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ev. maizenaredning
  • salt och peppar
  • Om svampbitarna är stora så hacka ner dom i mindre bitar och bryn dom i pannan du just stekt kycklingen i.
  • Låt lök och vitlök steka med någon minut innan du tillsätter grädde, vatten och vinäger och rör.
  • Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt det småputtra tills köttet är färdigt, tiden beror lite på hur tjocka filéerna är så håll koll.
  • Skär gärna upp bitar av filéen och servera i såsen, passar riktigt bra med kokt risoni till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.