På fredag är det alla hjärtans dag och det är säkert en hel del som funderar på vad man ska laga för mat där hemma om man inte lyxar till det med restaurangbesök
Nu blir det vila en timme eller två och sedan ett träningspass med C. Börja med rotfrukterna. Lägg på plåt och blanda runt tillsammans med olivolja, salt och peppar
Vi var ganska laddade hela familjen - de senaste veckornas helgvistelser hos mormor, morfar och farfar hade fört med sig att vi låg rejält efter med städningen - att bara dammsuga golv och rengöra toaletterna håller inte i längden
Idag visar jag vår meny i bilder och efter hand kommer jag att uppdatera med recepten. Lisa hade gjort en rostad toast toppad med räkor, avokado och en krämig sås med smak av curry och mango chutney
Chévreost på vit brödsnitt med en sträng hjortronsylt över. Oxfilé med Päron- och Gorgonzolafyllda CanneloniOxfilén1,5 kg oxfilésalt och pepparKlappa in saltet och pepparn i oxfilén. Päron- och Gorgonzolafyllda Canneloni250 g färska lasagneplattor140 g gorgonzola, tärnad, 8 päron, tärnade, 3 dl créme fraiche, salt och peppar, 5 dl matlagningsgräddeBlanda samman osten, pärontärningarna, creme fraichen med salt och peppar. Täck plattorna med matlagningsgrädde och grädda i 175 grader C i cirka 45 minuter
En amarone med körsbär och choklad i en bitter, lite söt inramning. med. med. Blanda ovanstående med pastan och lägg till 0,5 dl finhackad bladpersilja. Fyll detta snitt med 200 g tapenade. Blanda 2 dl majonnäs med 3 dl gräddfil och 2 små burkar tonfisk
Oxfilé provencalé med Bearnaise och sallad. Klassisk glasscheesecake dekorerad med jordgubbar. Recepten till förrätten och varmrätten hittade jag på Vickans blogg,återkommer med dessa i egna inlägg framöver, men receptet på desserten ska ni får här nedan
Jag var på topp med andra ord. Servetterna är i linnedamast med jugendmönster. Till förrätt hade jag köpt färdiggjorda tartlettformar som jag fyllde med gräddstuvade lök- och svamptärningar, toppade med riven västerbottenost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.