Forma biffar med fuktade händer och stek dem i smör tills de är klara. Det var vanliga köttfärsbiffar och till det hade jag potatismos och en kalasgod lök- & svampröra
Putsa köttet och bind upp det med steksnöre så att det håller formen. Lägg den sedan på grönsakerna i grytan och fyll upp med rött vin, vatten och fond
När jag hade min 40-års fest serverade jag lite plockmat. Bland annat bjöd jag på detta. Om man inte vill ha den lite juliga smaken kan man bara utesluta farinsocker, ingefära och kanel
Smaka av med salt och peppar. Lägg ut laxskivorna och lägg en sträng med fyllning mitt på varje. Tillsätt örter och senap, och smaka av med salt och peppar
Här har jag bakat in fläskfilé i smördeg med en svampröra à la Wellington. En rödvinssås är gott till och den kan du också förbereda och sedan värma upp innan du blankar av den med en smörklick
Antingen ner i en gryta med buljong och grädde till en soppa eller som i detta fallet en smördegsplatta som fylls medsvampröra och sedan tillagas i ugnen i tjugo minuter
Smörj en långpanna eller plåt med olivolja. Bred ut svampröra i ett tunt lager på en tortilla. Låt den steka på medelvärme utan fett tills den slutat vätska sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.