Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccoli ochrökt kalkon. Hej ungefär hälften av det svenska året… Men, en är bland annat omelett, vilket kan tyckas vara-fruktansvärt-trist men som faktiskt är både matigt och väldigt, väldigt gott
Det var mycket makrill för några veckor sedan, i samband med vårt besök i Göteborg med omnejd. Denna kylväska var sprängfull av kylklampar och makrillfiléer, såväl färska sådana som rökta
När vattnet kokat upp tar jag bort det från plattan, kastar ned sparrisenoch täcker med lock. Inte speciellt ansträngande med tanke på utgången ochmed utgången menar jag inte bara att maten blir bra
låt bli att röra på omeletten de första minuterna, när den börjar få lite form så prova skaka lite försiktigt på stekpannan och se till så den inte fastnat i pannan
Servera omelettenmed en sallad och oströran. Vispa upp äggen med vatten och kryddor. Sänk värmen på plattan (på min spis så fungerar det bra med näst lägsta)
Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås. Hetta olja i en stekpanna, pensla filéerna med rökarom, salta och peppra och stek krispiga på båda sidor
Sparrisoch chevreostsallad med honungsvinägrett. Denna enkla sallad serverar jag med en god stekt laxfilé, passar utmärkt som en fräsch vår och sommarrätt
Lyft med gaffeln i enlighet medomelettreceptet. Jag har tidigare skrivit om fylld omelettoch hur praktiskt det är att på det här sättet använda rester till en härlig brunch, lunch eller middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.