klicka nu upp hela härligheten på ett stort fat och forma det som en igelkott sätt i den tillagade korven i ryggen som taggar och fixa nos och ögon med gurka eller rädisor
Alla bloggläsare vet att jag litar mycket på Björn Hammarskjöld idag skriver han ett mycket viktigt inlägg på Kostdemokrati om diabetes och ketoner och ketoacidos
På lördagskvällen promenerade vi omkring på ön, hand i hand. När vi hade suttit ute ett tag och öppnat en varsin öl, spelat några omgångar vändtia och bara andats och njutit av eftermiddagsluften tyckte vi det var tid för att börja med middagen
När man tipsar om hur man får till en hög och fin tårtbotten. Ett tips som ringde i öronen under gårdagskvällen då jag skulle baka en tårtbotten och upptäckte att jag inte hade tillräckligt med socker hemma
Som små gula solar lyser de upp i höstmörkret – årets sista glödande bär. Passa på att plocka hem när du hittar dem i trädgården eller på skogspromenaden
Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet. Den långa bearbetningen kommer stabilisera degen och göra den mindre kladdig
Tillsätt mandelmjöl i omgångar. Rör om hela tiden tills det blir fina smulor av mandelmjölet. Rör om tills allt fått en fin färg, var noga med att inte bränna nötter och kokosflingor, sänk därför värmen
Vid sällsynta tillfällen händer det att jag öppnar en kokbok för att min egen inspiration är som bortblåst, och då är det nästan alltid någon av Tom Sjöstedts böcker som gäller
Jojomen, ordentlig husmanskost (inte helt otippat kan jag meddela). Det är fascinerande med en del mat, man tycker att det är helt ok som vuxen, men minns att man minsann skulle tycka att det var äckligt när man var liten och bara för att man tyckte det, så var ju det sanningen också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.