När vi hade vår klädbytarkväll hemma hos mig passade jag på att baka några smarriga chokladbrownies. Till dessa serverades polkagrisgrädde och jag måste säga att jag fullkomligt älskade den grädden
Vi satt i gillestugan och där fanns inte el, så då var oljelampor tända istället. En annan födelsedagspresent som jag fick var denna Klong oljelampa, Patina
Är man verkligen matintresserad gör man sin egen senap. Åtminstone köper man en bra. Ha ha. Jag undrar hur många seriösa matbloggare som i dagarna inte lägger upp recept på senap
Smygstart. Så smått börjar jag förbereda inför december, advent och julmys. I år har jag tänkt att blommor, ljus och material från skogen ska få utgöra den största delen av julfixet
1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två smörpapper omlott i en långpanna. 2. Färskostkaka. Rör färskost, vaniljsocker, siktat florsocker och ägg till en jämn smet
Pythagoras grotta. En trevlig halvdagstripp som vi gjorde var att hajka till Pythagoras grotta. Har man lite äldre barn/ungdomar så kan man med fördel gå från vår utgångspunkt Votsalakia, det blir en trevlig tur men glöm inte vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna en aning. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret tillsammans med mjölk, citronsaft- och skal och philadelphiaost
Värm ugnen till 175 grader. Lägg två smörpapper omlott i en långpanna. Färskostkaka. Rör färskost, vaniljsocker, siktat florsocker och ägg till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.