Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Idag tänkte jag faktiskt ta det lite lugnt med matlagandet och istället börja att julpynta huset inför adventshelgen
Det har väl inte undgått någon att jag gillar vegetarisk mat med lite hetta, färsk chili är lite av baskryddan i den här familjen och den fick vara med i dag också
Nog snack om skolan och över till dagens recept som enligt måndagstraditionen är vegetarisktoch denna vecka blir det en enkel pastarätt med broccoli, champinjoner och solroskärnor
Oftast ligger det mer än vi tror där längst nere i kylskåpslådan och vid första anblick kanske dessa råvaror inte ser så aptitliga ut men tillsammans och med lite extra kryddning/smaksättning i exempelvis en pastasås eller i en gryta kan det ju faktiskt bli en succé
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Efter att jag hade suttit och bläddrat i ICAs tidning Buffé, som jag annars alltid brukar slänga direkt, hittade vi ett recept vi ville testa
Det är min standardgrej att beställa när det vankas Thaikiosk eller restaurang och jag måste säga att det känns helt awesome att kunna laga den minst lika god själv hemma, och dessutom på ungefär samma tid
Vill du att gratängen ska räcka till fler serverar du potatis och kanske någon vegetarisk korv till. Innehållsrik, lite lyxig och väldigt god är den här vegogratängen, som består både av färska och frysta grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.