Vill du göra den i en normalstor form, dubbla satsen och förläng tiden i ugnen något. Det här är en nyttig variant gjord på bland annat havremjöl, proteinpulver och såklart pepparkakskryddor
J. a. g. ä. l. s. k. r. j. u. e. n. A. t. o. i. h. ,. y. p. å. m. b. d. v. c. I. S. -. E. M. f. ö. R. z. (. G. ). ”. H. •. 2. 1. 0. %. 5. x. T. V. 3. 6. 4. B. P. d l
Smöra och bröa en form. skal och saften av en ekologisk apelsin. Jag hoppas det ska smaka för jag är verkligen nöjd med det här receptet, kakan är saftig och mjuk med en härlig smak och har lång hållbarhet, utan att bli torr eller smulig
Pensla en avlångsockerkaksform med kokosolja och häll ner smeten i formen. Jag har ett amerikanskt recept som skaperskan har fixat till för att passa till bakmaskin, men alla ingredienser finns inte på samma sätt här som i USA, så jag avvaktar ett tag med att testa det, men nån dag ska även det testas
Smöra och mjöla eller bröa en sockerkaksform. Saftig och luftig mjukpepparkaka med smak av choklad. Är det något jag aldrig kan göra mig av med så är det just tidningar, när man bläddrar i gamla tidningar tittar man med helt andra ögon och hittar oftast något som man bara bläddrade förbi förra gången, smaken ändras och det är så fascinerande
Bland annat denna Mjukapepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. Smörj och bröa en form (1,5 l). Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 min
Blanda glasyren till en jämn smet och bre den över den avsvalnade kakan. Det börjar närma sig advent och jag bakade en mjukpepparkaka i långpanna med en krämig topping
Smörj och bröa en kakform. Jag är så galet trött och i stort behov av ett jullov nu. )Om man inte orkar eller har lust att baka pepparkakor kan jag tipsa om denna superenkla mjukapepparkaka med cream cheese-frosting och lingon
Låt kakan vila en liten stund innan du vänder upp den och låter den svalna under formen. Kan du inte få nog avmjukpepparkaka så kika in på Birgitta Höglunds blogg – även där bjuds det nämligen på kryddig kaka idag
Vispa tills inga klumpar finns kvar och bre på den svala pepparkakan. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min
Det blir både nyttigare varianter avmjuk saffranskaka, vörtbröd, julchoklad mm. Jag har redan lite smått börjat att försöka göra nyttigare varianter av alla klassiker och kommer att dela med mig av recepten under närmsta veckorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.