Lägg ner dem i het stekpanna utan smör, sänk värmen och stek 5 min på skinnsidan, vänd och stek den på andra sidan. Bryn även kanterna ytterligare ca 2 min. Lägg i en ugnssäker form och stek dem i ugnen ca 25 min till en innertemperatur på 66°. Låt ankbrösten vila i folie ca 10 min. Stek det på svag värme i olja i en kastrull 2-3 min. Låt koka utan lock ca 15 min tills ca hälften återstår. Låt koka 2 min. Skär bort ca 2 cm nederst på sparrisen. Skär potatis och morötter i långa stavar, ca 1/2 cm tjocka. Koka sparrisen 2-3 min. Lägg ner potatis och morötter i kokvattnet och låt koka 3-4 min. koka ytterligare 1 min. 1 min 8
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Småkakor - grunddeg (LCHF). Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram)
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Glutenfria saffransskorpor (ca 25 st). 75 g mandel (ca 1 dl). Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
(Låt gärna stå framme i rumstemperatur minst 15 min så att smöret blir mjukt. Tryck ut pajdegen i en pajform ca 22 cm i diameter. Ställ in i kylen minst 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 30 minuter tills blåbärspajen fått fin gyllene färg. 15 min så att smöret blir mjukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.