Våga prova något nytt, vem vet…det kanske blir en ny favorit hemma hos dig. Därför så tänkte jag visa dig bloggens 10 populäraste recept med just kyckling
Jag gjorde vanliga ”gaffelkakor”, kakor med chokladgömma (ungefär som syltkaka men med en liten chokladnib i istället) och sedan en slags variant av chocolate chip cookies (dvs platta kakor med hackad choklad
När du breder ut den avsluta gärna med att breda ut smeten från kortsida till kortsida (istället för tvärtom) så att det blir långa ränder (så blir det enklare att rulla ihop senare eftersom man rullar ihop på långsidan)
Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält
Väg istället mjölet eller häll upp det i litermått. Smält smöret på svag värme. När drygt hälften har smält, ta bort kastrullen från värmen och låt resten svalna av befintlig värme
Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det. Smält smör i en kastrull på svag värme. Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter
Häll istället upp det i litermått eller väg det. Ställ ut små bakformar på en plåt. Sätt ugnen på 200°C. (De små bakformarna ska vara ca 3,5 cm diameter och 2 cm höga
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Sätt ugnen på 150°C. Smörj en pajform ca 25 cm i diameter med smör. (Låt smöret bli rumsvarmt och använd gärna slickepott så går det snabbt att smörja utan kladd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.