Kladdfri menar jag i jämförelse med typ ris eller quinoa eller något annat smått elände. Inlägget Ugnspannkaka på nytt sätt- toad in the hole dök först upp på BakingBabies
Jag gjorde vanliga ”gaffelkakor”, kakor med chokladgömma (ungefär som syltkaka men med en liten chokladnib i istället) och sedan en slags variant av chocolate chip cookies (dvs platta kakor med hackad choklad
Säkert kan dom komma till nytta för någon framöver, kanske redan till helgen kanske. Vi kör väl på med förrätterna från lördagens firarmiddag, eller vad säger ni
Arbeta ihop till en deg (använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin så går det snabbt). (Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
När du breder ut den avsluta gärna med att breda ut smeten från kortsida till kortsida (istället för tvärtom) så att det blir långa ränder (så blir det enklare att rulla ihop senare eftersom man rullar ihop på långsidan)
Sikta gärna florsocker över och servera med vispad grädde. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält. Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr)
(Välj en kastrull som rymmer hela kladdkakesmeten med marginal så sparar du tid och disk. (En jämn smet innebär att chokladen ska vara helt blandad med smöret, smöret ska alltså inte flyta ovanpå
Finfördela smöret i mjölet med hjälp av en gaffel, fingertopparna eller elvisp med vispar. Arbeta ihop till en jämn deg för hand eller med elvisp (med vispar eller degkrokar)
Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet. )Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor
D. e. t. ä. r. j. u. i. k. g. o. J. a. b. ö. d. p. å. s. m. c. h. y. n. L. l. v. ,. f. I. R. F. 4. 0. 2. 3. +. (. ). /. x. 7. 1. 5. V. B. K. G. -. T. s t. d l
Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. (Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
med vispad grädde eller vaniljglass. Smörj en pajform ca 25 cm i diameter med smör. Sätt ugnen på 150°C. (Låt smöret bli rumsvarmt och använd gärna slickepott så går det snabbt att smörja utan kladd
Idag startade jag morgonen med en riktigt C-vitamin kick, detox kick och cellulite killer smoothie. Med rätt kost och träning kan du komma långt i kampen mot de envisa groparna som kallas celluliter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.