Här kommer ytterligare en variant för alla choklad/lakritsälskare varav jag och Mathias är två. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman
Från vänster Trillingnöt, Chokladkola, Glöggtryffel, Chokladdoppad lakritskola (och några jag inte chokladdoppat, för Kirons skull då han inte är så förtjust i choklad)
En annan, minst lika god variant, av chokladdoppad frukt och bär är. Midsommarhelgen är härlig dagar då man hoppas på att solen skiner från en klarblå himmel, det är sådär alldeles lagom varmt, midsommarmaten smakar extra gott, speciellt när man kan sitta utomhus och äta tillsammans med goda vänner, både barn och vuxna
Det har inte jag, var förbi affären igår men gav upp och tog bara det viktigaste. Jösses vad folk, känns som att alla har vaknat upp och ska handla mat, haha
Efter en middag förra helgen hade jag ett nästan fullt paket med vispgrädde i kylen och sånt klarar jag inte av att slänga utan gjorde mig istället redo för att röra ihop lite julgodis
för små och stora sockerbagare. Lägg grädde, socker, sirap, smör och kakao i en kastrull. Sätt plattan på medelvärme och rör om men en träsked tills du har en jämn smet
En god, lagom seg kola att ha som julgodis. ca 40 kolorINGREDIENSER100 g smör1 1/2 dl strösocker1 1/2 dl ljus sirap4 msk kakao1 tsk vaniljsockerGÖR SÅ HÄR
Supersaftig Bananmuffins med chokladdoppade pecannötter inuti samt ett lager dulce de leche och en mild dulce de leche frosting, pyntade dom sen med handgjoda marsipanbananer som är handmålade samt chokladpuffar
Chokladdoppade apelsin- och saffransbollar. De här enkla bollarna innehåller förutom saffran även apelsin, vilket jag tycker passar bra ihop med saffransmaken och förhöjer julkänslan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.