Recept på chiapuddingar är något som kommer upp på bloggen då och då. Jag tröttnar helt enkelt inte på chiapudding och jag hittar hela tiden på nya smaker och kombinationer
)1 liter vetemjöl1/2 liter rågmjöl från Saltå Kvarn 30 gr jäst2 msk brun farin2 ½ tsk salt3 msk olivolja4 msk mörk sirap1 msk kummin, som mortlars 1/2 liter ljummet vattenLös ut jästen i ljummet vatten, lägg i allt det andra med mjölet sist
Jag lovar er, när ni väl testat hur enkel vaniljvispen är att göra och när ni inser att den är godare än köpt, ja då förstår ni att ni inte kommer köpa färdig fler gånger
Nu har det precis kommit spännande nyheterfrån Njie. För ett par veckor sedan testade jag för första gången den laktosfria proteinpuddingen ProPud från Njie
Denna kakan gjorde jag ofta förr men har legat i glömska de senaste åren. I mellandagarna behöver det ju inte bara handla om pepparkakor, choklad kan man inte glömma bort
I filmen är det här rätten som vinner den stora och farliga matkritikerns hjärta och som räddar restaurangen, vilket skulle kunna ge intrycket av att den är särskilt svår och omöjlig att laga, vilket faktiskt är så långt ifrån sanningen man kan komma
Här kommer bröd två från brödbaket. Kommer från samma bok som havrebrödet. Skållningen från steg ett300 g vetesurdeg20 g jäst900 g vetemjöl60 g grahamsmjöl20 g havssaltBlanda skållningen med resten av ingredienserna förutom saltet. Upprepa 2 gånger med alla bröd
Lossa från formen och skär i kuber i önskad storlek. Det är inte alla som är så väl förunnade att de får två nyårsfester *ler* men det är exakt vad jag lyckats med iår (och dem som var bjudna på den första givetvis)Anledningen är enkel, vi ville helt enkelt ha en fest med dem vi tycker om att ha runt oss och eftersom nyårsafton är en laddad dag då alla dras åt många olika håll valde vi att ha vår fest den 29
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.