Lägg limporna på en bakpappersklädd plåt eller i avlånga bakformar. med matolja mellan limporna eller i formarna så går de lättare att dela eller få loss efter gräddningen
För tvålimpor behöver du. För tvålimpor behöver du. Då det började bli dåligt med bröd här hemma så ställde jag mig och bakade lite limpa igår, blev 2 stycken limpor. När den jäst klart delar du den i 2 delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa igen i cirka 40 minuter. Grädda limporna efter det i nedre delen i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter
Så denna gång delar jag med mig av inspiration fråntvå andra härliga matbloggare jag gillar skarpt. Har nu landat i verkligheten i min lilla stad efter tre fantastiska dagar i Visby
Vitt bröd med en klick färdigköpt isahavsröra, två skivor avocado och några av benen från krabban. Gratinerad krabba4 kokta krabbor fyllning köttet från de 4 krabborna 6 schalottenlökar, hackad 1,5 l svamp kantareller och champinjoner 4 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 1 msk konjak 5 dl grädde 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar Gratinering. Champagnen kom från Pommery POP Earth (284 kr på en Finlandsfärja)
Detta är bekvämt bröd att baka. Du rör ihop degen, formar limpan och rullar den i mjöl. Sätter på ugnen på 200 grader , sätter in limpan och väntar i ca 50 min
Här kommer bröd tvåfrån brödbaket. Steg två. Kommer från samma bok som havrebrödet. Skållningen från steg ett300 g vetesurdeg20 g jäst900 g vetemjöl60 g grahamsmjöl20 g havssaltBlanda skållningen med resten av ingredienserna förutom saltet
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. 37 /. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.