Hade inga nötter som receptet angav utan fick använda mandel i stället och den tilltänkta mörka chokladen fick bytas mot Marabou mjölkchoklad som gömts från gottesugna små fingrar
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott. Man kan kandera vilka nötter som helst, men sötmandel är min favorit
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Jag har mängder av recept som vill bli bloggade. Allt från goda kakor, läckra sillinläggningar, lockande julgodis och makalösa maträtter
Jag gillar att servera dessa på ost&charkbrickan. Koka upp vatten & salt. Skaka om plåten ett par gånger & håll koll så det inte bränns 200 g sötmandlar med skal
sötmandlar. 1vatten. 1salt1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda vatten och salt, rör tills saltet löser sig. 2. Lägg ner mandlarna och låt dem ligga minst 30 minuter
Fortsätt röra hela tiden så varje mandel täcks av den smältande karamellen. Men när man väl står där och rör och rör så belönas man med verkligt goda nötter täckta av den hårdkrispiga sockerkanderingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.