Idag har vi provat att göra ANZAC biscuits, receptet fick vi från vår släkting Karen i Australien. 2 1/4 dl havregryn2 1/4 dl vetemjöl 1 2/3 dl kokosflingor2 1/4 dl socker125 g smör1 msk ljus sirap 1 1/2 tsk bikarbonat2 msk kokande vattenBlanda havregryn med siktat mjöl, kokos och sockerBlanda smör och sirap i en kastrull och smält på svag värmeBlanda bikarbonat med det kokande vattnet, blanda ner i smör/sirapenRör ner de torra ingrediensernaKlicka ut på bakplåtspapper med hjälp av en dessertskedBaka i 150 grader i ca 20 min (vi hade dom inne i ca 17 min) 2 1/4 dl havregryn. 2 1/4 dl vetemjöl. 125 g smör
ö. ö. ö. ö. ö. ö. ö. ö. I. d. a. g. h. r. v. i. p. o. t. A. N. Z. C. b. s. c. u. ,. e. f. k. å. n. l. ä. K. M. y. 2. 1. /. 4. m. j. 3. 5. B. R. 0. (. 7. ) d. d l
Mjöla steken lätt runtom och gnid sedan in den med vitlök, salt, peppar och rosmarin. Lägg köttet i en ugnssäker form med bitar av morötter och lök runt om
Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. En tredjedel av köttet blandades med isvatten och äppelglögg och kryddades med rosmarin, vitpeppar, salt samt lite nitrit
Att förnya gamla invanda maträtter är en utmaning. För mig har det blivit en liten hobby. Ibland blir det ganska misslyckat, som den gången när jag försökte mig på valnötsomlett
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Så idag bestämde jag mig för att göra något annat. Jag har skapat ett par nya favoritpannkakor. Eller, egentligen bestämde jag mig för detta redan igår, så jag satte igång att koka äppelmos klockan elva på kvällen - men ni vet ju vid detta laget, att jag är rätt hängiven min frulle
I förgår var ett undantag då vi lagade Markus Aujalays burmesiska kycklinggryta. I ”Mästerkocken” berättade Markus att denna favoriträtt var en av de första som fick honom att intressera sig för smaker
Nu har Viktväktarna uppdaterat sitt system och gjort tjusiga förändringar. Däremot strular appen med allt det nya, men jag tror nog att det blir bra tillslut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.