I helgen blir det en massa bakning och experiment med mina nya fynd som jag hittade i veckan. Men allt har sin tid och jag hoppas kunna få lite mer tid till träningen framöver
Strö över några blad mynta och klicka över lite yoghurt vid servering. Tag av locket på taginen de sista 10 minuterna och låt kycklingen få lite fin färg
Om det är något jag ogillar så är det att slänga mat. Eftersom mat är en bristvara på många håll i världen tycker jag att det är förfärligt att kasta bort fullt ätbar mat
I lördags fixade jag lite gott plock till kvällen. Bred ev bröden med lite smör. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
När Marie fyllde jämnt önskade hon sig en kladdkaka som alla gäster på kalaset skulle kunna äta. Den här gluten- och laktosfria varianten serverades med stora skålar laktosfri grädde och mängder av färska bär
Räkor är goda. Räkor är nyttiga. Räkor är vackra. Behöver jag säga mer. 2 port 25-30 räkor med skal 1/2 mango 1 mogen avocado 2 nypor gräslök (eller koriander eller persilja) 1 lime ev
Min ålderskris fortsätter här hemma vilket innebär att månskensbonden tror att han kommer svälta ihjäl bara för att jag försöker laga mat med lite mindre fett i
Med lite smak av kola och choklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
Jag har länge varit ett stort fan av bananpannkakor, men har liksom saknat lite av fluffet och tuggigheten som annars finns i vanliga amerikanska pannkakor
Jag tyckte dock det behövdes lite mer, så efterkryddade med lite örtsalt första dagen, och när jag värmde maten dagen därpå efterkryddade jag med vitlökssalt
Skagentårta och lite annan mat. Nu har jag äntligen lite tid att blogga. Blanda Philadelphia, grädde,riven pepparrot, hackad rödlök, kräftstjärtar, röd rom, lite pressad citronsaft och halva mängden räkor, krydda med dill, salt och ev
Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil och ett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.