Hoppas att ni alla haft en alderless underbar start på det nya året. ) Vi var uppe förra veckan och lämnade av ett lass grejor, tittade till, fick nya idéer och ordnade med ditt och datt
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa grädden. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och vänd snabbt i en liten klick av grädden och blanda väl
Arbetar kväll så jag har varit ledig på dagen, äntligen fått köpt nya skor och nu är det bara jacka kvar, letat länge men är kräsen och vet vad jag vill ha
Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. Igår kväll stoppades två prinskorvar, grundreceptet bestod av 1 1/2 kg fläskkött (karré), 1/2 kg nötkött (fransyska) och 3/4 kg späck
Japp mousse. Häromdagen när mitt lilla hjärta fyllde år sig slängde jag ihop en jappmousse. Han är ju inte så mycket för kakor men älskar chokladpudding/mousse
Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten i en bunke. Vispa upp 3 L grädde. Grädden ska vara lättvispad, får ABSOLUT inte vara hårdvispad eftersom moussen kommer att skära sig sen
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Jag har skapat ett par nya favoritpannkakor. Jag har länge varit ett stort fan av bananpannkakor, men har liksom saknat lite av fluffet och tuggigheten som annars finns i vanliga amerikanska pannkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.