Foto ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter. Fotograf. Eva Hildén Smith. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. Igår kväll stoppades två prinskorvar, grundreceptet bestod av 1 1/2 kg fläskkött (karré), 1/2 kg nötkött (fransyska) och 3/4 kg späck
Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd. Första lagret. Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering)
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Jag har skapat ett par nya favoritpannkakor. Jag har länge varit ett stort fan av bananpannkakor, men har liksom saknat lite av fluffet och tuggigheten som annars finns i vanliga amerikanska pannkakor
Det är intensivt på jobbet nu och därmed inte så mycket nyskapande mat hemma. I förgår var ett undantag då vi lagade Markus Aujalays burmesiska kycklinggryta
Så vi har suttit lääänge vid frukosten, planerat och pratat, kikat på min nya blogg som är på gång, men oj vad det är mycket man måste tänka på (läs någon som är väldans petig, he, he
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.