00 en
helg? Allvarligt…. Och på första semesterdagen till råga på allt. Men – bara att gå upp efter att ha legat kvar och försökt att somna om ett tag.
Jag provar en nygröt. ) tipsade mig om denna spännande gröt. Römmegröt. Det låter ju en aning mäktigt men åtminstone en del av det här fettet tas bort under grötkoket, som ni ska få se
Potatisgröt med lingon och smörklick, sekunderna innan mjölken hälldes på. Om det är någon som tror att potatisgröt är lite som ett segt potatismos, så är väl inte det så tokigt gissat
Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader
Foto. Björn Tesch. Tadaaaa. Nej då, den här bloggen kommer aldrig dö. Den tar bara väldigt långa pauser. Jag har haft mycket jobb på sistone, vilket är kul men de sorgliga middagar som blir till efter att jag jobblagat mat en hel dag är icke värda att blogga om
Gjorde en ny laddning våfflor till frysen häromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen. Jag äter mina antingen med lite bär och grädde eller som toast
Gröt är nyttigt, gott och lätt att variera. Har du provat att "baka" gröten i ugnen. Den här ugnsbakade gröten fungerar lika bra som smarrig frukost som gott och nyttigt mellanmål och faktiskt också som kaka till kaffet
Det doftar ljuvligt i hela huset när gröten gräddas och jag älskar att sätta mig ner med gröttalltiken tillsammans med en kopp nykokt kaffe ♥ Såna stunder ger mig så mycket livskvalitet
En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.