7 november
2014, 17:56Jag slog upp bullar på Wikipedia och fick följande förklaring:
2 dl
fingervarmt vatten
0,5 pkt
jäst
2 msk
olja
2 krm
salt
2 dl
grahamsmjöl
. 5 dl
vetemjöl
ugnstemperaturen 250 grader Ingredienserna blandas i en skål i den ordning de står. Jäs degen i 20 minuter Baka ut till bullar och jäs på plåten i ytterligare 20 minuter och grädda sedan 10 minuter i ugnen.
Men visst är det smaskigt med nybakade bullar, så lite tips och inspiration vill jag gärna bjuda på. De fasta fettet binder mer luft än de smälta smöret och gör att bullarna blir högre och luftigare
Sätt nu inte kaffet i vrångstrupen men ett annat område jag använder mascaran till är håret. En omgång lussekatter är redan bakade till killarna, men långt ifrån den sista, det brukar bli ett antal bullar som går åt när två (förlåt tre) fikatokiga killar glufsar i sig, det finns liksom inget stopp
Nu kan jag inte skryta med att jag har testa en massa olika köttbullar från boken. Ja, nu bor inte Magnus (vår ekorre heter det och även hans kompis har samma namn) hemma hos oss i huset, men han är vårt djur ändå tycker barnen
Inte allt nu. Gör samma sak med nästa degbit men bred på kanel- och kardemummafyllningen. Bred på vaniljblandningen, rulla ihop alternativt vik in kanterna mot varandra
Den andra bullan jag gjorde var typ en butterkaka med en "lime-twist". Jag har använt mig av vanlig vetedeg och sedan kan man göra vilka bullar man vill
Ta nu fram fyllningen och tryck ner en kula i varje degboll. När jag bakar vanliga kanelbullar så använder jag alltid Johan Sörbergs recept (ni vet, han som är domare i Hela Sverige Bakar)
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.