Andra bullar, fortfarande med kanel och kardemumma …. Jag blir så irriterad när jag bakar. Kanske för att jag hatar att baka, men ändå gör det som någon form av manisk handling
Inte så illa improviserat, med andra ord. Andra bullar. Om vi nu kan hålla på och laga försvenskade varianter av fransk, italiensk och thailändsk mat - då kan jag väl laga en svenne-variant av turkisk mat
Bred på vaniljblandningen, rulla ihop alternativt vik in kanterna mot varandra. Den där Leila skrev häromdagen att hon hade knäckt koden till att få till de saftigaste bullarna
Idag är det kanelbullens dag och jag har inte hunnit baka en endast liten kringla. Men visst är det smaskigt med nybakade bullar, så lite tips och inspiration vill jag gärna bjuda på
Den andra bullan jag gjorde var typ en butterkaka med en "lime-twist". Bullan är ju något som är så otroligt gott och är ju aldrig fel till kaffet, mjölken, theet, colan eller ett sketet glas vatten
Tycker även att dessa håller sig saftiga och goda längre än många andra recept jag testat. Kavla ut till rektangel och bred ut hälften av smörblandningen jämnt på och vik över, skär 12 lika breda längder som du sen skär ytterligare ett snitt i mitten men inte ända upp ( det ska se ut som "byxor" ) tvinna dessa runt varandra och forma till en knut och lägg i stora bullformar på bakplåt, upprepa med andra deghalvan
Mycket mat och fika blir det under advent och hela vägen till jul. En omgång lussekatter är redan bakade till killarna, men långt ifrån den sista, det brukar bli ett antal bullar som går åt när två (förlåt tre) fikatokiga killar glufsar i sig, det finns liksom inget stopp
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Bullar till fikat är en riktig klassiker. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.