" Det var tomt i skafferiet på mjukt bröd och jag är mer än less på det "hårt uppdrivna" och lätt klonade bröd som säljs i den lokala matbutiken just nu
Projektet hitta nya sätt att använda överblivna äggvitor har nått ännu en fas. Till skillnad från senast prövade jag idag att vända ned en liten stuvning i äggvispet, vilket fungerade mycket bra
Jag vill ha kanelbullar - nu. Under tiden som jag skrivit detta har jag haft min fikastund med kaffe och bullar som jag tinade upp från frysen på mindre än en minut
Nu när jag kommit i ordning i lägenheten har jag t o m kommit mig för att baka till jobbet igen. Jag passade också på att prova en födelsedagspresent när jag bakade, nämligen några finfina stenciler som jag fick av min kompis Laura
Efter att ha flyttat, firat nyår med magsjuka och sedan haft världens jobb med att tömma flyttkartonger så är jagnu tillbaka i rutan igen och en mycket bättre uppdatering utlovas
-) Jag blev så sugen på porterstek när en kollega pratade om det för någon dag sedan. Jag hade dessutom fått en älgstek av Johan och Lena i "gå-bort-present"
Nu är jag tillbaka i Kalmar igen, efter en underbar helg i Stockholm. Jag ska gå igenom lite bilder idag och försöka sammanfatta helgen som bjudit på goda drinkar, massor av god mat i trevligt sällskap
Först finhackade jag schalottenlöken, skar upp vaniljstången och skrapade ur vaniljmärgen inuti. När vätskan blivit varm igen lade jag i några av smörkuberna under det att jag vispade kraftigt
Det har verkligen varit dåligt med onsdagspasta på länge, men idag tyckte jag att det var på tiden. Jag kom hem sent från jobbet, men pastan gick snabbt att slänga ihop
I morgon så väntar nämligen rygg på mig där. Och nu så innehåller den vatten och äggvita. med detta experimentet så att jag kan kalla det för ett recept
Egentligen är jag väldigt fåfäng, men jag har bestämt mig för att sluta låtsas att jag är någon slags prydlig hemmafru som kan allt och lyckas med allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.