Nu börjar julen närma sig med stormsteg och det är dax att slå in julklapparna och tomtarna måste fram… väntar på hjälp från M&M, så att det blir riktigt gjort
Nu är det bäst att passa på att grilla när det är så härligt väder, det smakar bättre då. Nu är det bara att njuta av en härlig sommarkväll och längta efter de små godingarna, men snart kommer de
Efter att ha flyttat, firat nyår med magsjuka och sedan haft världens jobb med att tömma flyttkartonger så är jag nu tillbaka i rutan igen och en mycket bättre uppdatering utlovas
Idag blir det bak - jag har verkligen varit inne i ett bakstim en tid nu. Surdegar och toksura finska surdegsbröd, härliga barnvänliga limpor, Tebröd och idag ett brödrecept jag fått av Dan
Låt soppan koka på svag värme några minuter. Boken är tryckt i Hong Kong 1996. 1 purjolök. 1 morot. 1 bit rotselleri (ca 25 g). 1-2 msk smör. 1,2 liter fiskbuljong (jag använde 2 tärningar till 1 liter vatten). (gör en kryddpåse av gasväv innehållande 1 lagerblad, 5 vitpepparkorn, 1/2 krm timjan och 1 vitlöksklyfta). 1 msk kapris. 1/2 dl finhackad dill. 1. Låt sjuda på svag värma i ca 5 minuter eller tills fisken är klar. 1 purjolök. 1 morot. 1 bit rotselleri (ca 25 g)
12 digestivekex. 1 dl socker. 150 g cream cheese. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Mixa digestivekexen och häll det smälta smöret över dem, blanda försiktigt
Japp, nu har vi julat hela lägenheten klar idag, vi har alltså plockat fram rubbet. Undertiden som vi julpyntade så fixade vår Crockpot middagen som gick lite åt Tex-Mex hållet ikväll, man kan nästan säga att vi käkat en mexikansk variant av kalops
Jag gjorde en stor sats idag eftersom jag har såpass mycket dadlar hemma. Nu snackar vi rawfoodbollar. 1 dl solrosfrön. Ta bara lite vatten i taget, förslagsvis 1 msk åt gången. 2015-11-13 @ 14. 1 dl solrosfrön
En perfekt rätt så här i sommartid är följande recept jag hittade i "Buffé" nr 4 2013, nämligen zucchini-och-mozzarellagratäng (länk till receptet). Efter 30-40 minuter i ugnen var gratängen färdig och såg ut så här. Doppa kycklingdelarna en och en i 1) ägg/mjölkblandningen, doppa dem sedan i 2) mjöl/sesamblandningen
nu kan jag också stoltsera med att ha en blogg som är hela 1 … Fortsätt läs → . Februari har visat sig vara en riktig högtidsmånad här på Kärlek på tallrik
Färsk lax är aldrig fel och häromdagen gjorde jag denna rätt. Först finhackade jag schalottenlöken, skar upp vaniljstången och skrapade ur vaniljmärgen inuti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.