Nedan presenterar jag mina favoriter just nu. Vill dock påpeka att detta inte är min huvudkälla till järn, utan bara ett komplement för att ge kroppen en skjuts i rätt riktning
I helgen satte jag min pepparkaksdeg och nubörjar nedräkningen (det blir julkalender i år igen). Min deg innehåller lite hemliga ingredienser, men här har du ett enkelt och bra recept
Vi brukar lagra den minst en månad, men det beror så klart på hur stark du vill ha den. - värm mjölken till ca 37 grader- tillsätt 1-2 msk löpe ( se flaskan)- låt stå ca 30 min, då ska mjölken ha stelnat (löpnat)- tag en slev och skär ett kryss i ostmassan ända ner i botten på kärlet- låt stå ytterligare 30 min, vätskan (vasslan) skiljer sig nu från ostmassan- skär ostmassan igen, nu kan du ösa bort vassla som kan sparas till brödbak- fortsätt röra i ostmassan och ös bort vassla. ca 30 min. 30 min
Men på hösten sedan blev jag gravid med Lillebror och då skrek min kropp efter pasta och bröd, men nu försöker jag sakta hitta tillbaka utan någon detox
Kosttillskott från Nutramino. Jag har alltid minst en proteinbar i väskan. Det är nu efter sommarens långa, härliga, lediga dagar fyllda med god mat och umgänge många ska dra igång sitt nya, hälsosamma liv
Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Nu är det middag som gäller, det blir rester från lördagens middag… som ni vet så lagar jag alltid för mycket
Nu i dessa äppeltider måste jag ju passa på att tipsa om denna goding…. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.