Blev lite härligt goda strassburgare, så tokgott. Var bara tvungen att inviga min nya kaksprits jag köpt, eller ny och ny, den är ju från 60-talet tror jag, fast oanvänd ändå, en Sawa Deluxe 2000
Sätt ugnen på 200°. Gör en sats vetedeg (se grundrecept) och dela den i två delar. Kavla ut halva degen, och hyvla över 250 g ODENSE Nougat samt 100 g smör
Rör smör, floursocker och vaniljsocker mjukt. Tillsätt det uppvispade ägget, vänd i mjölet. Spritsa ut dem med en kaksprits och grädda i mitten av ugnen i 10 min i 175º
Idag provade vi att göra glutenfria Strassburgare. Den yngsta (som bakade med mig) tyckte att de blev godare än de med vetemjöl - och de är ändå en av favoriterna
Nougatfyllda snittar Du behöver. Nougatfyllda snittar. Hallå. Kola snittar är ju hur goda som helst så ni kan ju tänka er hur gott det blir när man fyller med dubbelnougat
Så spröda så de smälter i munnen är dessa små (inte så vackra) men goda Strassburgare bakverk. Degen är lätt att göra det enda som är lite bökigt är att spritsa ut kakorna, skulle inte rekomendera någon att försöka göra detta med en gångs påsar
Strassburgare är en av de mest tacksamma kakorna som finns. Strassburgare. Strassburgare. Man har för det mesta ingredienserna hemma, de smakar underbart och man kan variera färg, form och smak i oändlighet
Marsipanrulle fylld med nougat och överdragen med mörk choklad och därefter rullad i hackad mandel. Marsipanrulle blir ett gott julgodis och likaså påskgodis
Strassburgare. Doppa ändarna på dina strassburgare. Strassburgare. Jag doppade bara hälften av mina strassburgare i choklad, därför har jag skrivit 50-100g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.