Jag har sneglat lääänge på recept för att göra fransk nougat och förra helgen blev det av. Nougaten består av en marängsmet med sockerlag och där man blandar ner diverse nötter
Blanda florsocker, mandelmjöl och vetemjöl. Sikta i mjölblandningen i äggvitan i två omgångar och avsluta med att röra i varmt smör till en homogen smet
Den här mandeltårtan är rena rama dessertdrömmen med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar. Dessutom är den glutenfri och lätt att göra, mandelmjölet är en botten som ger en mazarinliknande smak, gott och somrigt till middagsbordet eller kafferepet
När jag var liten bakade min mamma allt matbröd och kaffebröd. Idag är det annorlunda och det kostar inte många kronor att köpa en limpa eller en påse bullar
Det är svårt att begripa idag, när internet, mobiltelefoner, Skype och Facebook hör till vardagen. Det twittras och kvittras i varenda vrå av vår värld, men på den tiden var det tämligen exotiskt att bo utomlands, och vi levde dessutom väldigt isolerat
Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en separat skål. Rör ner den krossade dajmen och till sist det smälta smöret
Jag bloggar tyvärr inte så mycket som jag hade önskat, och jag har verkligen världens sämsta ursäkt – min dator är så fullknökad att jag får varningsmeddelanden hela tiden om att jag måste rensa, och när ska jag hinna sätta mig ner och göra det
Fördela degen i formen platta till och grädda i 15-20 min. Lättbakade havrekakor med en nougat topp. 9 dl havregryn3 dl strösocker300 gr smält smör3 tsk bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.