Kommer i håg när jag som liten blev så besviken när mamma bakat myrstackar ( har hört att det är en norrlänsk benämning på arraksbollar), och förväntade mig en smak av chokladboll ( som då hette något annat)
V. i. h. a. d. e. n. u. r. m. y. s. g. l. ö. k. v. ä. p. å. t. ,. j. o. c. F. b. T. f. 8. -. J. S. M. 1. 9. 7. 6. 3. G. 0. L. O. (. H. ´. ). E. ". D. /. U. K. B. a V
Även om jag inte varit i pizzalandet Italien och ätit originalet så föreställer jag mig att det inte kan bli så mycket godare än såhär, den Norrlänska varianten
Årets premium med smak av den norrlänska delikatessen åkerbär är ännu en av Saturnus nyheter i år. I nordliga kusttrakter och fjällmarker växer åkerbär som sätter guldkant på årets premiumglögg
Norrlänsk kalops. Här kommer denna veckas recept av mig i tidningen XtraBorås. För er som inte bor i Borås så kommer mitt recept även här på bloggen och ni kan läsa hela tidningen på xtraboras
2 burkar matjessill à. 200 g 2 dl crème fraiche 1/2 tsk stött kummin 2 msk hackad dill rivet skal av 1/2 citron ev 1 msk kryddat brännvin, t ex Akvavit Låt sillen rinna av
Slaksidorna styckas i lämpliga portionsbitar samt läggs i en stor kastrull med vatten för kokning. Grovsalt tillsätts i lämplig mängd vilken bedöms vid avsmakning av buljongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.