Nog blev det ett nytt bröd
vid vedspisen
vid vedspisen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl rågsur
  • 3 dl ljummet vatten
  • 3 dl ekologiskt rågmjöl
  • olivolja
  • 2 dl yoghurt
  • 1/2 dl varmt vatten
  • 10 dl vetemjöl special
  • 1,5 dl ekologiskt rågmjöl
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 msk salt
  • 1 näve linfrön
  • 1 näve frysta lingon
  • 10 min (halva tiden på medelfart och halva tiden på hög fart). Degen ska vara kladdig, men smidig. Tillsätt linfrön och lingon på sluttampen och kör tills det blandas ner. Täck bunken och jäs till ungefär dubbel storlek…
  • 2 brödformar med lite olivolja och pudra med rågmjöl. Fördela degen i formarna. Dekorera med rågmjöl, lingon och linfrön. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek ännu en gång…

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.