10 min
(halva tiden på medelfart och halva tiden på hög fart). Degen ska vara kladdig, men smidig. Tillsätt linfrön och lingon på sluttampen och kör tills det blandas ner. Täck bunken och jäs till ungefär dubbel storlek…
2 brödformar
med lite olivolja och pudra med rågmjöl. Fördela degen i formarna. Dekorera med rågmjöl, lingon och linfrön. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek ännu en gång…
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på bakplåt, gärna med hjälp av en slickepott. Sedan jag började med LCHF har det svåraste varit att avstå från brödet (om jag undantar mjölken förstås)
Kort och gott ettbröd som är både stort, luftigt och fantastiskt gott. Om du har en riktigt, riktigt vass kniv kan du göra några diagonala streck i brödet
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blevdet ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Som ni kanske märkte blev visst ett oplanerat men långt blogguppehåll här. Sedan beskrev hon detta goda och enkla och fantastiska bröd och då var ju jag självklart tvungen att gå hem och provbaka
Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Det må se litet ut för världen i sina portionsbitar, men är väldigt mättande samt närings – & smakrikt
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Så där ja, nu har vi nog fått med de flesta smakerna i våra sillinläggningar. Nu kommer det ytterligare ett inlägg om inlagd sill, men vi lovar att det blir det sista på ett tag nu, i alla fall fram till julen nalkas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.