Till min student förra veckan bröt jag alla "hälso-, laktosfria, sockerfria och glutenfria"-regler och såg istället till att jag skulle njuta ordentligt
En dag som för övrigt inte blev som väntat. När man gör egen granola ochnjuterav hösten. Sömnen tog över under gårdagskvällen och det sedvanliga kvällsinlägget blidde det inget av
Har vaknat upp sent om sider till en solig lördag, efter en härlig fredag med god fredagsfika, lång cykleltur och sist men inte minst - en fantastiskt rolig kväll med en hel drös roliga, sköna kvinnor som alla samlats för att umgås med Erika som ska gifta sig om några veckor
Har man svårt att veta hur mätt man är efter en måltid där frukost, lunch och middag inte ger några större variationer i Antons kök i Mölndal, kan man alltid använda sig av hans detaljerade mättnadsskala
Bilden nedan är inte på Åsenfår ochinte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland. Som tillbehör stekte jag tjocka skivor av blomkål i smör och gjorde ett lite annorlunda vitlökssmör
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Rör inte för länge då blir gräddfilen tunn. Kör laxen för sig i matberedaren, lägg i samma skål som torsken och rör ner äggulor, chilisås, gräslök och smaka av med salt och peppar
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Första gången jag köpte macarons så blev jag så beskviken och kunde inte förstå hur alla kunde tycka att de var såååå goda, tyckte de var torra och smaklösa
Många tycker att det kan väl inte behövas några fler LCHF-kokböcker, eftersom det är så enkelt att omvandla vanliga recept till mat med lite kolhydrater och mycket fett
Jag tempererade chokladen men det måste man ju förstås inte göra. Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.