abborre rensad och fjällad salt vitpeppar eller svartpeppar ev. Sänk värmen och stek några minuter på varje sida när pannan är varmare så att abborren får lite färg
Den här gången fick det bli Abborre, bara urtagen men med fjällen kvar. Snabbmat i värmeböljan. Årets varmaste dag inbjöd inte till så avancerad matlagning
Gör så här. Salta, peppra och panera fiskfiléerna. Stek dem gyllenbruna. Lägg upp på fat. Fräs löken i samma panna och tillsätt grädde, ansjovis, dill och gräslök
Tina kantareller i en skål i kylen över natten eller mikra dem. Sila av och spara den lag/spad som från kantarellerna och använd sedan till såsen - byt mot vatten i receptet nedan
Abborre. Abborre1 kg abborrfilé, byxad salt vitpeppar 2 citroner, till servering. Dillpotatismos. Koka potatisen, häll av vattnet och krossa tillsammans med mjölken och smöret
Pia, precis som jag, kommer ifrån trakterna kring Mälaren och är båda uppvuxna med insjö, insjöfisk, roddbåtar, dopp i sjön med dy mellan tårna och att meta abborre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.