9/11 museumet
o åka upp i nya skrapan. Men när vi kom fram o såg kön till museumet som redan va lång o jag insisterade ännu en gång att vi skulle kolla in det där "NYC Sightseeing passet" som jag läst om hemma så bestämde vi att vi skulle kolla upp det innan.
3-4 st.
Innan barnen ruttnade.
4 st
sådantdär "NYC Sightseeing pass FLEX" med 10 valfria grejer för 4800kr (Va tillfällig kampanj på barnpassen just då också) för oss alla 4 och det lönade sig verkligen...
Det känns lite vemodigt att åka hem och jag skulle inte ha något emot att stanna lite längre, men samtidigt ska det bli skönt att komma hem till vår sköna säng och till lite mer rutiner i vardagen
150 g digestivekex. 175 g smält smör. 11 dl strösocker. 10,75 dl maizena. 1600 g Philadelphiaost. 11 tsk vaniljpulver. 11,5 dl kesella eller gräddfil. 13 st ägg. 11 dl vispgrädde. 13 dl frysta hallon. 11,5 dl strösocker. 10,5 dl vattenSå här gör du Sätt ugnen på 200 grader. Häll i en form på 15 eller 18 cm och fodra formen, inte enda upp till kanterna. Låt koka i cirka 10 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 16
Sätt ugnen på 150°C. 1 citron. 1 msk vaniljsocker. Mixa kexen till smulor i en mixer. Har du ingen mixer går det lika bra att lägga kexen i en plastpåse och rulla en kavel över dem
Ugn 175 grader. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna. 150 g smör. 1 dl strösocker. 1 dl majsstärkelse. 1 dl vispgrädde
Det är lite jobbigt när gästerna hinner tacka nej försent när man redan gjort en kaka men jag får ha med den ut i tjänsten på lördag istället, det blir säkert någon fikapaus haha
Jag har aldrig varit i New York och ätit cheesecake. 1 burk kondenserad mjölk (397g). 1 citron. 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2017-01-10 @ 18. 13. New York cheesecake 400 g philadelphia. 1 burk kondenserad mjölk (397g). 1 citron. 1
175 g digestivekex. 1,5 tsk citron & apelsinskal. Häll fyllningen över kexbottnet och grädde i 8 minuter i 240° varmluft, sänk sen till 100° för ca en timme. 175 g digestivekex. 1,5 tsk citron & apelsinskal
New York cheesecake – gör så här. Sätt ugnen på 175°. Sänk ugnstemperaturen till 150°. 8 person(er) Ingredienser Cheesecake botten 12 grahamskex, eller digestivekex 75 g smör 3 msk strösocker Fyllning 2 pkt naturell färskost, (à 200 g) 1 burk kondenserad mjölk, (397 g) 3 ägg 1 citron Garnering hallon, el andra färska bär
175 g smör3 dl strösocker1,5 dl kakao0,5 dl ljus sirap1 nypa salt3 ägg2,5 dl vetemjöl150 g hasselnötterGlasyr. 2,5 dl vispgrädde200 g mörk choklad, gärna 70%1 tsk smörSätt ugnen på 175 CSmörj och bröa en långpanna 30x40 cm, eller lägg i ett bakplåtspapperVispa smör och socker poröst. Grädda kakan mitt i ugnen 10-12 minuter, den ska vara lite kladdig när du tar ut den. 175 g smör. 1,5 dl kakao. 1 nypa salt
New York Cheesecake serveras som den är eller med en bärsås. 150 g smör. 2 1/2 dl kesella 10%. 1 dl strösocker. 1 dl majsstärkelse. 1 dl vispgrädde. 11/2 dl färska blåbär (eller frysta). Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna. 150 g smör. 2 1/2 dl kesella 10%. 1 dl strösocker. 1 dl majsstärkelse. 1 dl vispgrädde. 11/2 dl färska blåbär (eller frysta)
125 gram smält smör. 1 tsk finrivet citronskal. 1 3/4 dl gräddfil. 1½ dl gräddfil. 1. Sätt ugnen på 180 grader (160 grader om varmluft). Häll fyllningen i formen och grädda i cirka 1 h och 15 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå i 15 minuter. 125 gram smält smör. 1 tsk finrivet citronskal. 3 ägg 1 3/4 dl gräddfil. 1½ dl gräddfil
Sätt på Nas ”NY State of Mind” eller Jay-Z & Alicia Keys ”Empire State of Mind”. Men när allt kommer omkring är alltid en klassisk New York Cheesecake den jag gillar allra bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.