Har du ingen mixer går det lika bra att lägga kexen i en plastpåse och rulla en kavel över dem. Klipp bakplåtspapper som är lika bred som formens höjd och placera runt kanten innan smeten hälls på
Det är lite jobbigt när gästerna hinner tacka nej försent när man redan gjort en kaka men jag får ha med den ut i tjänsten på lördag istället, det blir säkert någon fikapaus haha
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Häll i grädden lite i taget under vispning. Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd
Sitter och kikar runt bland diverse bloggar och så slog det mig att jag inte delat med mig av receptet på de smarriga browniesen som jag bakade förra helgen
Recept finner ni längst ner. NewYork Cheesecake serveras som den är eller med en bärsås. Jag hittade många recept när jag sökte kakan men gjorde den efter Leilas recept som ändå inte är hennes, men den var iafl på svenska
Jag har inte ätit så många varianter på gräddad cheesecake utan mest frysta, den här var väldigt god och låter man den vila över natten blev den ännu godare
Det som är så käckt med cheesecake är ju att man gör den dagen innan. 600 gr philadelpiaost2 1/2 dl kesella2 tsk vaniljsocker1 dl grädde1 dl maizena3 ägg200 gr vit fin choklad1/2 ask färska jordgubbar. Baka botten i 175 grader varmluft 10 minuter. Vispa philadelpiaost och kesellan i 10 minuter tills den är klumpfri. Grädda 30 minuter och låt stå kvar 30 minuter i ugnen. 200 gr vit fin choklad
Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Häll i grädden lite i taget under vispning. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli bränd
Men när allt kommer omkring är alltid en klassisk NewYork Cheesecake den jag gillar allra bäst. Cheesecake är en av mina favoriter och man kan ju göra massa olika varianter – rabarber, blåbär, sötpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.